De fleste har vel hørt om tilslørte bondepiker og dette er en variant av det. Her har jeg brukt pærer og det blir skikkelig godt.
Jeg har brukt hermetiske pærer og de blir saftige og gode, men det er selvsagt mulig å bruke ferske pærer.
4 porsjoner
INGREDIENSER
50 g hvetemel
50 g sukker
50 g smør
50 g hasselnøtter
1/2 ts kanel
Smuldre sammen hvetemel, sukker og smør. Hakk nøttene og rør dette inn sammen med kanel.
Legg et bakepapir på et stekebrett og spre blandingen utover. Stek det midt i ovn på 225 grader i 5-7 minutter. Rør et par ganger mens det stekes. Det skal bli lett gyllent. Avkjøles helt.
1 boks hermetiske pærer eller 3 ferske
3 dl fløte
1 ss melis eller sukker
Del pærene i biter. Ferske skrelles.
Pisk fløte og melis til myk krem.
Legg pærer, hasselnøttblanding og krem lagvis i glass.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok