Fiskeboller av frossen fisk
Den mest populære fiskemiddagen må vel være fiskeboller i karrisaus. Det er nesten like enkelt å lage fiskebollene selv som å kjøpe de ferdige, de hjemmelagde inneholder også mye mere fisk.
Ikke alle har tilgang på fersk fisk og da er det jo kjekt å kunne bruke frossen fisk i fiskemat. Tin fisken og ta vare på tinevannet, det må være med som bindemiddel. Den beste fisken å bruke er hyse men all hvit fisk kan brukes.
Fisk og melk må være kjøleskapskalde
Ca 18 fiskeboller
INGREDIENSER
- 800 g hvit fisk ( jeg har brukt hyse og torsk)
- 2 ts salt
- 1/4 ts muskat
- 1,5 ss potetmel
- Ca 2 dl melk
Kjør fisk, salt og tinevannet i foodprossesoren til en seig masse. Tilsett krydder og potetmel og spe med melk til du har en fast fiskedeig.
Mengde melk avhenger litt av hvilken type fisk som brukes. Den ferdige fiskedeigen skal være såpass fast at den holder fasongen.
Kok opp en kjele med mye vann og litt salt eller fiskebuljong.
Prøvekok en fiskebolle først for å sjekke om den er fast nok eller for fast. Spe eventuelt med mere melk eller tilsett mere potetmel.
Bruk ei spiseskje og form fiskeboller med. Legg de forsiktig ned i kjelen og la de trekke i ca 10 minutter.
Kan fryses.
Server med hvit saus eller karrisaus, revne gulrøtter og poteter. Sprøstekt bacon er snadder attåt.