Baking,  Brød og Rundstykker

Halvgrovt brytebrød

Å lage brytebrød er en rask og enkel måte å bake på, man får mye igjen for liten innsats. Man slipper å stå å trille rundstykker, bare kjevle ut og skjær i ruter. Bakverket blir også saftig og godt.

2 langpanner

INGREDIENSER

  • 1,3 l lunkent vann
  • 1 dl nøytral olje
  • 1 pose tørrgjær
  • 200 g havregryn
  • 2 ts salt
  • 600 g grovt mel – bruk gjerne en blanding av diverse grovt mel
  • 50 g solsikkekjerner
  • 2 ss chiafrø
  • 850 g hvetemel

Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Del deigen i to og legg dem på hvert sitt bakepapirkledd stekebrett. Trykk eller kjevle deigen utover så den dekker hele stekebrettet. Bruk en pizzaskjærer og del i ønsket antall ruter.

Dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter.

Avkjøl på rist. Fine å fryse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *