Reinsdyrgryte
11. mars 2021
En nydelig gryte med reinsdyr. Passer like godt til både hverdags og fest.
Annet viltkjøtt kan brukes
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 800 g grytekjøtt av reinsdyr
- 1 løk
- 200 g sopp
- 6 einebær – knust
- 1 ts tørket timian
- 3 dl creme fraiche
- 3 skiver geitost
- 8 dl vann
- salt og pepper
- Mel eller maisennajevning
Del kjøtt i strimler og brun det i 2-3 omganger i litt smør sammen med einebær. Ha det over i ei gryte.
Hakk løk og brun den, ha den over i gryta sammen med kjøttet.
Del sopp i skiver og brun den, ha den over i gryta. Kok ut panna mellom hver steking med litt av vannet og hell det over i gryta.
Tilsett resten av vannet i gryta og timian og la alt småkoke til kjøttet er mørt.
Rør inn creme fraiche og geitost. Jevn gryta med hvetemel eller maisenna rørt ut i litt vann og la det småkoke et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Server med kokte poteter eller potetmos og tyttebærsyltetøy.