En nydelig gryte med reinsdyr. Passer like godt til både hverdags og fest.
Annet viltkjøtt kan brukes
4 porsjoner
INGREDIENSER
800 g grytekjøtt av reinsdyr
1 løk
200 g sopp
6 einebær – knust
1 ts tørket timian
3 dl creme fraiche
3 skiver geitost
8 dl vann
salt og pepper
Mel eller maisennajevning
Del kjøtt i strimler og brun det i 2-3 omganger i litt smør sammen med einebær. Ha det over i ei gryte.
Hakk løk og brun den, ha den over i gryta sammen med kjøttet.
Del sopp i skiver og brun den, ha den over i gryta. Kok ut panna mellom hver steking med litt av vannet og hell det over i gryta.
Tilsett resten av vannet i gryta og timian og la alt småkoke til kjøttet er mørt.
Rør inn creme fraiche og geitost. Jevn gryta med hvetemel eller maisenna rørt ut i litt vann og la det småkoke et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Server med kokte poteter eller potetmos og tyttebærsyltetøy.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok