Kjøtt,  Middag

Reinsdyrgryte

En nydelig gryte med reinsdyr. Passer like godt til både hverdags og fest.

Annet viltkjøtt kan brukes

4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 800 g grytekjøtt av reinsdyr
  • 1 løk
  • 200 g sopp
  • 6 einebær – knust
  • 1 ts tørket timian
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 skiver geitost
  • 8 dl vann
  • salt og pepper
  • Mel eller maisennajevning

Del kjøtt i strimler og brun det i 2-3 omganger i litt smør sammen med einebær. Ha det over i ei gryte.

Hakk løk og brun den, ha den over i gryta sammen med kjøttet.

Del sopp i skiver og brun den, ha den over i gryta. Kok ut panna mellom hver steking med litt av vannet og hell det over i gryta.

Tilsett resten av vannet i gryta og timian og la alt småkoke til kjøttet er mørt.

Rør inn creme fraiche og geitost. Jevn gryta med hvetemel eller maisenna rørt ut i litt vann og la det småkoke et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter eller potetmos og tyttebærsyltetøy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.