Frokost/lunsj,  Jul

Gratinert juleskinke

Dette er en absolutt favoritt blant julens pålegg her i huset. Har lagd dette nå i så mange år at jeg ikke kan tenke meg å være det foruten.

Jeg kjøper rå juleskinke og koker den selv, syns det blir best. Får også masse deilig kraft som jeg fryser i passe porsjoner og bruker til saus. Man kan selvsagt bruke ei skinke som er ferdig kokt.

Skinka legges i en kjele, fyll på vann så det dekker. Kok opp og la det småkoke/trekke i 1 time per kilo.

INGREDIENSER

  • Ca 2 kg ferdig kokt juleskinke
  • 1 egg
  • 3 ss grov sennep
  • Panko. Kan også bruke kavring eller knekkebrød

Ta av nettet på skinka og skjær bort svor og fett. Legg skinka i ei ildfast form

Visp egg, sennep og honning sammen og hell det over skinka. Prøv å få dekket toppen og sidene.

Strø på litt panko.

Gratineres på 200 grader i ca 30 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *