Risboller
Risboller er populært å lage til jul men det er jo godt ellers i året også. Jeg er ikke spesielt begeistret for delfiafett så disse er uten det. Har også brukt melkesjokolade men den kan om ønskelig byttes ut med kokesjokolade.
Hvor mange man får avhenger av hvor store de lages, jeg fikk 16 stk. Jeg brukte muffinsformer da det da er mindre klin når de skal spises, men de kan fint lages ved å lage topper rett på et bakepapir.
15-20 stk
INGREDIENSER
- 1 dl fløte
- 50 g smør
- 2 ts vaniljesukker
- 200 g melkesjokolade
- Ei klype salt
- 1 liter puffet ris
Hakk sjokoladen.
Ha fløte, smør i terninger og vaniljesukker i en stor kjele og varm opp til smøret er smeltet. Ta kjelen av plata og tilsett sjokolade og salt, rør til sjokoladen har smeltet. Rør inn puffet ris. Fordel blandingen i muffinsformer og sett kjølig så de stivner.
Oppbevares i kjøleskapet. Kan også fryses.