Baking,  Søt gjærbakst

Prinsessekake

Snurrer satt tett sammen i ei form med masse vaniljekrem i, blir vel nesten ikke bli bedre.

Jeg har stekt den i ei paiform på 27 cm men her kan man bruke den forma man har. Springform eller ei ildfast form funker like bra.

1 stk

INGREDIENSER

  • 2,5 dl melk
  • 1 ss tørrgjær
  • 50 g sukker
  • 1 egg
  • 1 ts kardemomme
  • 50 g romtemperert smør i terninger
  • 400 g hvetemel

Lunk melk til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten, eltes 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.

FYLL

  • Sukker
  • Kanel
  • 150 g rosiner
  • 2-3 dl vaniljekrem
  • Egg til pensling

Ha deigen på melet underlag og kjevle den ut til et rektangel på ca 50×30. Strø på sukker, kanel og rosiner. Rull sammen fra langsiden og del i 10 biter. Settes i ei bakepapirkledd form, de skal stå ganske tett. Legg et klede over og hev 30 minutter.

Ha vaniljekremen i en sprøytepose og sprøyt krem litt her og der. Har du ikke sprøytepose går det greit med ei skje.

Pensle med sammenvispet egg. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.

Ha på melisglasur når kaka er avkjølt.

Kan fryses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *