Middag,  Suppe

Minestronesuppe

Minestronesuppe er en varmende og god italiensk bondesuppe. En type rydd i kjøleskapet suppe, så her er det bare å bruke det man har av grønnsaker. Pølser kan også tilsettes.

4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 pk bacon
  • 300 g grønnsaker
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/2 ts tørket basilikum
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 liter buljong eller kraft
  • 150 g pasta
  • 1 boks hvite bønner
  • Salt og pepper
  • Parmesan

Skrell og finhakk løk og hvitløk og del bacon i biter. Stek dette i ei stor gryte i litt smør eller olje til løken er myk.

Skrell og del grønnsakene i mindre biter. Jeg brukte gulrot, kålrot, sellerirot og purre. Ha grønnsakene i gryta sammen med oregano og basilikum og la det surre et lite minutt. Tilsett buljong, tomat og pasta. Kok opp og la det småkoke til alt er mørt. Skyll bønnene og tilsett dem rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Øs opp i skåler og server med et godt dryss revet parmesan.

Jeg har gjerne focaccia til

Jeg bruker denne oppskrifta. I dag hadde jeg noen slitne cherrytomater som jeg delte i to og la oppå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *