Søndagskoteletter
I helgene har man gjerne tid til å bruke litt tid på matlagingen, og da passer det jo godt med koteletter. Dette er ikke mager kost men noen ganger er det lov å kose seg litt ekstra syns jeg
Vi er bare 2 til middag så jeg brukte bare 2 koteletter, men mengden saus her holder fint til 3-4 personer
INGREDIENSER
- 2-4 nakkekoteletter
- 2 dl vann
- 1 buljongterning
- 2 dl fløte
- 1/2 boks creme fraiche
Brun kotelettene på begge sider og legg de over i ei ildfast form. Rør sammen resten av ingrediensene og hell over. Stekes i ovn på 150 grader i 2 timer.
Løft de ferdige kotelettene ut av forma og hell sausen i en kjele. Pisk den glatt, den vil skille seg under steking men går lett sammen ved å piskes litt. Smak eventuelt til med salt og pepper. Ønskes en litt tykkere saus jevnes den med maisenna eller hvetemel utrørt i litt vann.
Rødkål og kokte poteter passer godt til