Baking,  Jul,  Kaker

Tjukksnipp

Tjukksnipp er en tykk, myk snipp. Perfekt følge til et glass melk eller en kopp kaffe. Vet noen bruker sukker og kanel oppå men det er ikke jeg vant med så disse er altså uten, akkurat sånn jeg liker dem best.

ca 55 stk

INGREDIENSER

  • 5 dl kulturmelk
  • 1,25 dl kaldt vann
  • 400 g sukker
  • 250 g smør
  • 3 ts hornsalt
  • 3 ts kardemomme
  • 1,2 kg hvetemel

Smelt smøret og avkjøl det litt. Rør alt raskt sammen. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet i 2 timer.

Kjevle ut litt om gangen og bruk minst mulig mel.

Kjevles til ca 1 cm tykk leiv. Bruk en kaketrinse eller lignende og skjær ut ruter

Legges på et stekebrett med bakepapir. Ha litt avstand mellom hver da de eser noe utover

Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 7 minutter, de skal såvidt begynne å få litt farge. Avkjøl på rist. Frys de som ikke skal spises samme dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *