Fugl,  Middag

Chicken tikka masala

Retten er av britisk-indisk opphav og består av biter av kylling i en krydret saus.

3-4 porsjoner

  • 400 g kyllingfilet
  • 1 toppet spiseskje tikka masala curry paste
  • 1 dl naturell yoghurt

Del kyllingfiletene i terninger og legg det i en bolle eller pose. Bland sammen yoghurt og paste og hell over, bland det godt sammen. La det marinere noen timer, gjerne natta over, i kjøleskapet.

Glasset jeg bruker med curry paste veier 160g

  • 1 løk
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 1 ts finhakket ingefær
  • Resten av glasset med paste
  • 2,5 dl vann
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl fløte
  • 1/2 potte koriander

Finhakk løken og stek den myk, tilsett ingefær, hvitløk, paste og 1,5 dl av vannet. La det koke til vannet er borte.

Tilsett kyllingen og la det surre noen minutter. Ha i tomater og 1 dl vann, la det koke 15-20 minutter. Tilsett fløte og koriander rett før servering.

RAITA

  • 1/2 agurk
  • 1,5 dl naturell yoghurt
  • 2 ss finhakket koriander
  • 2 ss finhakket mynte
  • Salt
  • Limesaft

Riv agurken på den grove siden av et rivjern, klem ut mesteparten av vannet. Bland sammen resten av ingrediensene og rør inn agurken, smak til med salt og limesaft.

Ris, naanbrød og mango chutney serveres til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *