Baking,  Kaker

Sjokoladekake med vaniljesaus

Vaniljesaus i røra gir ei saftig og god kake. Den er også veldig enkel å lage, bare å røre kjapt sammen.

  • 5 dl vaniljesaus
  • 150 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g hvetemel
  • 25 g kakao

Smelt smøret og rør inn sukker og vaniljesaus. Tilsett resten og miks det sammen til ei klumpfri røre.

Kle ei form på ca 25×35 cm med bakepapir og hell røra oppi, bre den utover så den dekker forma.

Stekes på nederste rille på 180 grader i ca 40 minutter. Avkjøl litt i forma før den løftes ut og avkjøles helt på rist.

SJOKOLADEKREM

  • 75 g romtemperert smør
  • 1,5 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 300 g melis
  • 4-5 ss kaffe (ferdig)

Ha alt unntatt kaffe i en bolle og pisk det til en tørr smulete masse. Tilsett litt og litt kaffe til det blir en glatt krem.

Bre kremen over den avkjølte bunnen

Kan fryses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *