Dobbel suksesskake
En dobbel variant av klassikeren suksesskake, dobbelt av alt blir dobbelt så godt. Den er god som den er men kan gjøres festfin på et blunk, riv sjokolade å strø over, pynt med bær eller lag figurer av smeltet sjokolade. Kremen er tykk nok til å sprøytes på hvis det er ønskelig.
1 kake
BUNN
- 8 eggehviter
- 300 g melis
- 300 g mandler
Hakk mandlene i foodprossesoren og bland inn melis.
Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn mandlene og melisen
Kle ei form eller langpanne på ca 30×35 cm med bakepapir og hell røra oppi, bre den utover så den dekker hele langpanna.
Stekes på nederste rille på 175 grader i 25-30 minutter. Avkjøl litt i langpanna før den løftes forsiktig ut og avkjøles helt på rist.
KREM
- 8 eggeplommer
- 200 g sukker
- 2 dl kremfløte
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ts maisenna
- 300 g smør
Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i terninger.
Ha alt unntatt smøret i en tykkbunnet kjele og kok det opp på medium varme, rør hele tiden.
La det koke 2 minutter, jeg bruker en visp når det koker for å kunne røre ordentlig, det må røres hele tiden.
Sil kremen over i en ren bolle. Rør inn litt og litt smør. Settes i kjøleskapet til den er helt kald og har blitt tykk.
Del bunnen i 2 like deler og legg den ene over på et fat. Fordel halvparten av kremen over, legg på den andre bunnen og bre resten av kremen oppå.
Den er aller best hvis den får stå natta over i kjøleskapet før den spises men det er selvsagt ikke noe i veien med å spise den samme dag.
Fin å fryse.