Kjøtt,  Middag,  Pai og Pizza

Tacopai

Tacofyll i paiskall er kjempegodt. Server gjerne med chips, rømme og tacosaus. En grønn salat til er også godt.

4 porsjoner

BUNN

  • 2,5 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 75 g smør
  • 1 eggeplomme
  • 2-3 ss vann

Del smøret i terninger og ha smør, hvetemel og salt i en foodprossesor og kjør til en grynete masse. Tilsett eggeplommen og kjør det sammen, spe med vann til deigen går sammen. Trykk deigen ut i en paiform på 27 cm, prikk med en gaffel og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Forstek bunnen midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter.

Senk ovnstemperaturen til 200 grader.

Mens bunnen forsteker lag fyllet

FYLL

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1-2 ss hjemmelaget tacokrydder eller 1/2 pose ferdig
  • 1 liten boks mais
  • 2 dl creme fraiche
  • Revet ost

Skrell og hakk løk og hvitløk. Stek dette og kjøttdeig. Tilsett tacokrydder (brukes pose følg anvisning på pakken) og rør rundt. Rør inn mais og creme fraiche og fordel dette i den forstekte paibunnen. Ha på litt ost. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 25 minutter.

Ønsker du å lage eget tacokrydder finnes det oppskrift her

Tacokrydder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *