Baking,  Brød og Rundstykker

Halvgrove horn

24 stk

INGREDIENSER

  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 50 g romtemperert smør i terninger
  • 1 ts salt
  • 200 g sammalt hvete, grov
  • 500 g hvetemel

Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten, elt 10 minutter med kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del deigen i tre. Kjevle hver del ut til en runding, ca 1/2 cm tykk. Del i 8 trekanter og rull sammen fra den brede enden. Legges med spissen ned på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter.

Pensle med egg og strø på sesamfrø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 14 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *