Baking,  Kaker

Sjokoladekake

Dette er min sønns favorittkake, ikke så rart egentlig, den er veldig god. Mild og god sjokoladesmak, passer alle aldre.

Hvem som skal ha æren for oppskrifta er jeg litt usikker på, da denne oppskrifta gjerne deles med de som spør. Det eneste jeg vet er at den bakes ofte ved religiøse samlinger på sørlandet.

1 kake

  • 1 dl vann
  • 100 g kokesjokolade
  • 250 g sukker
  • 125 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 4 egg – romtempererte

Ha vann og kokesjokolade i en stor kjele og la det smelte. Tilsett smør og sukker og rør til smøret er smeltet.

Ta kjelen av plata og sikt inn hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, miks det godt til en klumpfri røre. Rør inn eggeplommene.

Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn.

Kle bunnen av ei rundform på 24 cm med bakepapir, smør kantene og hell røra oppi.

Stekes nest nederst i ovn på 175 grader ca 40 minutter. I oppskrifta jeg fikk sto det 1 time men det er altfor lenge i min ovn. Sjekk etter 40 minutter og stek lenger hvis nødvendig, den skal være gjennomstekt.

Avkjøles helt på rist

KREM

  • 1 dl fløte
  • 125 g sukker
  • 100 g kokesjokolade, hakket
  • 125 g smør i terninger
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 egg – romtempererte

Ha fløte og sukker i en kjele, kok opp og la det koke 2 minutter.

Ta kjelen av plata og tilsett kokesjokolade, smør og vaniljesukker. Rør til alt er smeltet.

Avkjøl til romtemperatur og rør inn eggene. Settes i kjøleskapet til den er helt kald, ca 2 timer. Pisk den lys og luftig. Kremen blir stiv nok til å kunne sprøytes på.

Del bunnen i to, fordel halvparten av kremen inni og resten oppå.

2 kommentarer

  • Monika

    Hei!
    Denne kaka ser helt fantastisk ut! Jeg lurer på hvilken kokesjokolade du bruker? Er det mørk/lys/selskapsssjokolade/dronningsjokolade?
    Hilsen Monika

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.