Baking,  Kaker

Honningkake i langpanne

Ei saftig og veldig god kake. Laget i langpanne som gir mye kake enten til seg selv og kaffegjester eller pakket pent inn som gaver.

1 langpanne ca 35×40 cm

  • 8 egg
  • 400 g sukker
  • 500 g honning
  • 1 dl appelsinmarmelade
  • 0,5 ts hornsalt
  • 1,5 ts nellik
  • 0,5 ts sort pepper
  • 1 ts ingefær
  • 600 g hvetemel

Ha honning og appelsinmarmelade i en kjele og varm det forsiktig til det blir flytende, avkjøl litt

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Sikt sammen det tørre og vend det forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med honningen.

Kle ei langpanne med bakepapir og hell røra oppi. Stekes på nederste rille på 150 grader i ca 45 minutter.

Avkjøles på rist.

Pakkes inn og oppbevares i kjøleskap i opptil 4 uker. Kan også fryses.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *