
Honningkake i langpanne
2. desember 2022

Ei saftig og veldig god kake. Laget i langpanne som gir mye kake enten til seg selv og kaffegjester eller pakket pent inn som gaver.
1 langpanne ca 35×40 cm
- 8 egg
- 400 g sukker
- 500 g honning
- 1 dl appelsinmarmelade
- 0,5 ts hornsalt
- 1,5 ts nellik
- 0,5 ts sort pepper
- 1 ts ingefær
- 600 g hvetemel
Ha honning og appelsinmarmelade i en kjele og varm det forsiktig til det blir flytende, avkjøl litt
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen det tørre og vend det forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med honningen.
Kle ei langpanne med bakepapir og hell røra oppi. Stekes på nederste rille på 150 grader i ca 45 minutter.
Avkjøles på rist.
Pakkes inn og oppbevares i kjøleskap i opptil 4 uker. Kan også fryses.


Forrige
Sjokoladekake

Nyere
Ribbe
Du vil kanskje også like

Kransekakestenger uten egg
6. november 2024
Pizza med biff og bearnaise
7. juli 2019
Én kommentar
Pål
Får honningkake hver jul og i år har jeg tatt 2016 årgangen. Like god vert oppbevart i kjølerom.