Baking,  Søt gjærbakst

Påskehare Boller

Skikkelig gode hveteboller med litt påskestemning.

Totalt 20 boller

  • 1 boks usøtet kondensert melk
  • 1 boks søt kondensert melk
  • 3 dl lunkent vann
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • 1 pose tørrgjær
  • 850 g hvetemel
  • Egg til pensling

Bland alt unntatt egg og elt minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse.

Hell deigen ut på melet underlag og del i to.

For påskeharehoder:

Ta av 200 g deig. Del resten i 10 like store deler. Trill disse til boller og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

Del emnet med 200 g deig i 10 like deler. Trill hver del ut til 25 cm lange pølser og form dem til en M

Knip dem sammen i bunn og legg dem over bollene

Dekk brettet med et klede og etterhev til de har doblet seg.

For påskeharestumpen:

Ta av 100 g deig. Del resten i 10 like store deler. Trill disse til boller og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

Del emnet med 100 g deig i 10 like deler. Trill til små boller og legg de oppå de andre bollene. Er du veldig kreativ kan du også lage føtter og feste under halen.

Dekk med et klede og etterhev til de har doblet seg.

Pensle med egg og strø på perlesukker. Jeg har farget noe av perlesukkeret med rød konditorfarge og brukte det i ørene og på halen.

Stekes midt i ovn på 225 grader i 8-10 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *