Kjøtt,  Middag

Klassisk kjøttpudding

Kjøttpuddingen er den gode gamle klassikeren som har gått litt i glemmeboka, og det er jo litt synd for det er kjempegodt. Det er enkelt å lage og det blir mye mat av en pudding.

4-6 porsjoner

INGREDIENSER

  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts muskat
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1 løk – finhakket
  • 2 egg
  • 2 ss potetmel
  • 2 dl melk

Rør kjøttdeig og salt godt sammen. Jeg bruker bare ei sleiv men kjøkkenmaskin kan også brukes.

Tilsett krydderne, egg, løk og potetmel og bland det godt sammen. Spe med melk under omrøring.

Smør ei brødform på 1,5 liter og ha deigen oppi, trykk den godt sammen.

Sett ei langpanne inn midt i ovn og sett forma oppi, fyll vann i langpanna til det står 1/3 opp på brødforma. Stek puddingen på 180 grader i ca 1 time.

Kjøttpudding kan fryses.

Server med ønsket tilbehør. Her har jeg servert med poteter, makaronistuing, brun saus og tyttebærsyltetøy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *