Fisk,  Middag

Fiskegrateng med rød fisk

Å bruke rød fisk i fiskegrateng er et godt alternativ til hvit fisk. Den blir mild og god i smaken og passer derfor godt til alle.

4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 250 g ørret eller laks
  • 1,5 dl tørr makaroni
  • 150 g brokkoli
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 3 egg
  • Salt og pepper
  • Panko

Kok opp en kjele med lettsaltet vann og legg i fisken. Legg på lokk og ta kjelen av plata, la stå å trekke 5 minutter.

Makaroni kokes etter anvisning på pakken.

Del brokkoli i buketter

Smelt smøret og rør inn melet, spe med melk til en tykk saus. Smak til med salt og pepper. Ta kjelen av plata og la stå ca 5 minutter, rør deretter inn eggene.

Del fisken i mindre biter og ha det i kjelen sammen med brokkoli og makaroni. Vend det forsiktig sammen. Ha det over i ei ildfast form og strø på panko. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter.

Kokte poteter og smør tilsatt gressløk er godt til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *