Baking,  Brød og Rundstykker

Ostesnurrer

Myke og gode snurrer med et digg fyll av smør og ost. Passer like godt som tilbehør til mat som delt i to med pålegg på.

18 stk

INGREDIENSER

  • 2 dl melk
  • 3 dl vann
  • 50 g romtemperert smør i terninger
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 50 g revet ost
  • 750 g hvetemel

Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Eltes med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter

FYLL

  • 50 g smør
  • 150 g revet ost

Smelt smøret og avkjøl det litt

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Kjevle den ut til en firkant, ca 45×45. Pensle smøret over hele leiven og strø ost på halvparten

Brett den delen uten ost over den andre. Bruk en pizzaskjærer eller lignende og del i 18 remser

Ta ei remse og tvinn den

Snurr den sammen som et sneglehus

Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir. Dytt den siste delen av remsa under så de holder fasongen under steking.

Legg et klede over og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og stek de midt i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *