Baking,  Brød og Rundstykker

Grovbrød i langpanne

4 brød

INGREDIENSER

  • 1,6 liter lunkent vann
  • 1 dl nøytral olje
  • 1 dl mørk sirup
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss salt
  • 1 kg grovbakst
  • 500 g rugmel
  • 800 g hvetemel

Bland sammen og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag, kna den lett sammen og del deigen i fire like deler. Form til brød og legg i smurt eller bakepapirkledd langpanne. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter.

Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 1 time. Avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *