Baking,  Brød og Rundstykker

Ostebriks

Ostebriks har vel de fleste av oss kjøpt på butikken, de er jo så gode med ost og skinke inni. Nå er det ingen grunn til å måtte kjøpe de ferdige lenger de kan nemlig bakes selv. Knallgode om jeg får si det selv, og de kan selvsagt fylles med alt av pålegg.

18 stk

INGREDIENSER

  • 6 dl lunkent vann
  • 1/2 dl nøytral olje
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 200 g revet ost
  • 850 g hvetemel

Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen og del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på ca 50×30. Brett den ene langsiden inn mot midten og den andre over der igjen, da har du tre lag.

Del hver i 9 biter og dem legg på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter.

  • Egg til pensling
  • 18 skiver gulost

Pensle med egg og legg ei osteskive på toppen. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *