![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/Photo_1603277874756-1140x855.jpg)
Ostebriks
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/10/Photo_1603277873790-840x630.jpg)
Ostebriks har vel de fleste av oss kjøpt på butikken, de er jo så gode med ost og skinke inni. Nå er det ingen grunn til å måtte kjøpe de ferdige lenger de kan nemlig bakes selv. Knallgode om jeg får si det selv, og de kan selvsagt fylles med alt av pålegg.
18 stk
INGREDIENSER
- 6 dl lunkent vann
- 1/2 dl nøytral olje
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 200 g revet ost
- 850 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen og del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på ca 50×30. Brett den ene langsiden inn mot midten og den andre over der igjen, da har du tre lag.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/10/Photo_1603277904534-840x630.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/10/Photo_1603277902746-840x630.jpg)
Del hver i 9 biter og dem legg på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/10/Photo_1603277903694-840x630.jpg)
- Egg til pensling
- 18 skiver gulost
Pensle med egg og legg ei osteskive på toppen. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/10/Photo_1603277875689-840x630.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/7504-951eb46b-420a-454e-9031-6625415cd88e.jpeg-75x75.jpg)
Grovbrød i langpanne
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/Photo_1596298114435-75x75.jpg)
Bakt potetmos
Du vil kanskje også like
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/06/Photo_1592224370498-500x380.jpg)
Rabarbragrøt
15. juni 2020![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/20200106_113740-500x380.jpg)
Brytebrød med hvitløk
23. juli 2019![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/Photo_1593351632728-500x380.jpg)