Tilbehør

Bakt potetmos

Dette kalles også duchessepoteter eller hertuginnepoteter, men da sprøytes topper på et stekebrett. Dette er mye enklere da alt stekes i ei form og det smaker akkurat det samme. Passer til alt man vanligvis spiser potetmos til.

3-4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 800 g mandelpoteter eller andre melne poteter
  • 2 ss smør
  • 2 eggeplommer
  • 1 dl fløte
  • 100 g revet ost
  • Salt og pepper

Skrell og del poteter i mindre biter og kok dem møre i vann. Hell av vannet og mos potetene.

Rør inn smør, eggeplommer og fløte til en tykk mos. Rør inn osten og smak til med salt og pepper.

Ha det over i ei ildfast form, lag noen topper med en gaffel og stek midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter til den er gyllen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *