Fisk,  Middag,  Pai og Pizza

Pai med ørret

Pai er skikkelig godt og man kan fylle med nesten alt. Her har jeg brukt ørret men laks kan også brukes.

2-3 porsjoner

INGREDIENSER

  • 2 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 50 g smør i terninger
  • 1 eggeplomme
  • Ca 2 ss vann

Ha mel, salt og smør i en foodprossesor og kjør det til en grynete masse. Tilsett eggeplommen og akkurat nok vann til at den går sammen til en deig. Trykk den utover i ei paiform, ca 23 cm, prikk godt med en gaffel og sett i kjøleskapet i minimum 30 minutter.

Forstek bunnen midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter, den skal begynne å få litt farge.

Senk ovnstemperaturen til 200 grader.

FYLLET:

  • 250 g ørretfilet
  • 1/3 brokkoli
  • 5 cm purre
  • 100 g revet ost
  • 1,5 dl fløte
  • 2 egg
  • Salt og pepper

Fjern eventuelt skinn og bein på fisken, skyll og tørk den godt. Del fisken i store terninger, del brokkoli i små buketter og finsnitt purre. Fordel dette og halvparten av osten i paiskallet.

Pisk sammen fløte og egg, krydre med salt og pepper og hell dette over i paiskallet. Fordel resten av osten på toppen.

Stek paien på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *