Baking,  Brød og Rundstykker,  Tilbehør

Hvitløkssnurrer

Knallgode som tilbehør til middag og salat.

16 stk

INGREDIENSER

  • 2 dl melk
  • 3 dl vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 50 g romtemperert smør i terninger
  • 700 g hvetemel

Varm melk og vann til det er fingervarmt. Ha det i bakebollen sammen med resten og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse.

Lag fyllet mens deigen hever

  • 50 g smør
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1/2 håndfull hakket persille
  • 100 g revet ost

Smelt smøret og tilsett hvitløk og persille. La det avkjøles litt.

Hell deigen på melet underlag og kjevle den ut til et rektangel på ca 50×30. Smør på fyllet og strø på osten. Brett deigen i to fra langsiden, den blir da 50×15 cm.

Del i 16 remser, tvinn remsene og og rull dem sammen som et sneglehus. Legges på et stekebrett med bakepapir, legg over et klede og etterhev ca 40 minutter.

Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *