Middag,  Pai og Pizza

Tacopizza

Når taco møter pizza må det jo bli bra og med en hjemmelaget rømmedressing blir det knall. Jeg lager tacokrydder selv og det er det jeg har brukt her men det er selvsagt mulig å bruke kjøpevarianten. Bruk da en pose og følg anvisning på pakken.

1 langpanne

INGREDIENSER

  • 8,5 dl hvetemel
  • 1 ss tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 ss nøytral olje
  • 4 dl lunkent vann

Bland det tørre i en bolle og rør inn olje og vann, jeg bruker ei sleiv og rører det bare raskt sammen. Deigen skal være litt klissete så ikke fall for fristelsen og tilsette mer mel. Dekk bollen med et klede og hev til dobbel størrelse.

Smør et stekebrett/langpanne med olje eller smør og hell deigen oppå. Trykk deigen utover så den dekker brettet, dette er litt klissete så dryss på litt mel så det blir enklere. Dekk med et klede og etterhev i 15 minutter. Forstek bunnen midt i ovnen på 225 grader i 15 minutter.

Mens bunnen forsteker lag fyllet

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 løk – finhakket
  • 2 ss tacokrydder
  • 1 glass tacosaus – valgfri styrke
  • Revet ost
  • Tortilla/nacho chips

Stek kjøttdeig og løk, tilsett krydder og saus og rør det sammen. Fordel dette utover den forstekte bunnen, strø over ønsket mengde ost og legg noen chips på toppen. Stekes på 225 grader, midt i ovnen ca 15 minutter.

Jeg syns det er godt med noen chips ved siden av også, så jeg setter inn ei ildfast form med chips i etter at jeg har tatt ut den ferdige pizzaen. Lar dem stå et par minutter. Masse rømmedressing må også til.

RØMMEDRESSING

  • 1 beger rømme (3 dl)
  • 4 ss majones
  • 2 fedd hvitløk – finhakket
  • 2 ts tørket estragon
  • Salt og pepper

Bland sammen og smak til med salt og pepper.

Ønsker du å lage tacokrydder selv finnes oppskrifta her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *