Baking,  Kaker

Brownies med karamellkrem og peanøtter

En skikkelig god kombo, søtt og salt. Passer perfekt til en kopp kaffe.

INGREDIENSER

  • 300 g sukker
  • 4 ss kakao
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • En klype salt
  • 150 g smør
  • 2 egg

Smelt smøret og avkjøl det litt. Bland det tørre i en bolle og rør inn egg og smør. Kle ei rundform på 22 cm med bakepapir og hell røra oppi. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter.

KARAMELLKREM

  • 1,5 dl fløte
  • 50 g brunt sukker
  • 50 g smør
  • 50 g hakket hvit sjokolade
  • 2 ss hakkede peanøtter

Ha fløte, sukker og smør i en kjele og kok opp under omrøring. Senk varmen til middels varme og la det koke ca 5 minutter. Rør jevnlig. Ta kjelen av plata og rør inn sjokoladen. Avkjøl til romtemperatur og sett i kjøleskapet til den har tyknet litt, ca 1 time. Den skal tykne såpass at den kan smøres utover. Smør kremen utover den avkjølte brownies bunnen og strø på hakkede peanøtter. Kaka bør oppbevares i kjøleskapet.

Man kan også steke den i ei lita langpanne, ca 20×25 cm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *