Baking,  Brød og Rundstykker

Brød i langpanne

4 brød

INGREDIENSER

  • 1,5 liter lunkent vann
  • 1 dl flytende smør, margarin eller olje
  • 1 dl lys sirup
  • 1 pose tørrgjær
  • 1,5 ss salt
  • 200 g havregryn
  • 250 g sammalt hvete, grov
  • 250 g sammalt hvete, fin
  • 250 g byggmel
  • 1,3 kg hvetemel

Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, 30-60 minutter.

Ha deigen på melet underlag og kna den godt sammen. Kna eventuelt inn litt mere mel hvis deigen er veldig klissete, men ikke kna inn mer enn at det er mulig å forme den. Del deigen i 4 og form til brød. Legges i bakepapirkledd langpanne. Dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter.

Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 45 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *