Fisk,  Middag

Fiskeform

Syns alt i en form mat er så digg og ikke minst praktisk. Slipper å holde styr på kjeler og panner, bare ha det i ei form og alt er ferdig samtidig. Denne har en god smak av dill og det passer supert til fisk.

2 porsjoner

INGREDIENSER

  • 125 g ørret eller laksefilet
  • 125 g torskefilet
  • 1 laurbærblad
  • 2 dl melk
  • 1/4 ts salt
  • 1 gulrot
  • 1 skive sellerirot

Skrell og del gulrot og selleri i mindre biter. Ha alt unntatt fisken i en kjele, kok opp og la det koke et par minutter. Ta kjelen av platen og legg i fisken. Legg på lokk og la det stå ca 10 minutter. Fisk og grønnsakene trenger ikke være ferdig, de blir det i ovn.

Ta ut fisken og del i biter, legg det i ei ildfast form. Ta ut laurbærbladet og kast det. Ta ut grønnsakene og legg de i forma med fisken. Melka fisken er trekt i skal brukes så ikke tøm den ut.

Dillsaus:

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • Melka fisken er trekt i
  • Ca 1 dl fløte
  • 2-3 ss finhakket dill
  • Salt og pepper

Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melka og tilsett fløte. Sausen skal være ganske tykk så juster mengden fløte. Tilsett dill og smak til med salt og pepper. Ha sausen over i forma sammen med fisken og grønnsakene.

Potetmos:

  • 4 store poteter
  • 2 ss smør
  • Ca 1/2 dl fløte
  • Salt og pepper
  • I tillegg trengs revet ost

Skrell og del poteter i mindre biter og kok dem møre i vann. Hell av vannet og mos potetene, rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Fordel mosen over i forma. Strø på litt ost. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *