Baking,  Brød og Rundstykker

Frøstykker

Myke gode rundstykker med masse frø

14 stk

INGREDIENSER

  • 5 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 1 pose tørrgjær
  • 100 g havregryn
  • 100 g sammalt hvete, grov
  • 150 g frø
  • 500 g hvetemel

Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Hell deigen på melet underlag og klapp den utover til en 2 cm tykk leiv. Del i biter. Pensle med vann og dypp dem i frø. Legges på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse

Type frø i og utenpå kan man bruke av det man har. I brukte jeg sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, knuste linfrø og chiafrø. Utenpå brukte jeg sesamfrø og chiafrø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *