Baking,  Brød og Rundstykker

Loff

2 stk

INGREDIENSER

  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl melk
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 100 g romtemperert smør i terninger
  • 750 g hvetemel

Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter, dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og del deigen i to. Form til brød og legg dem i smurte brødformer. Dekk med et klede og etterhev til brødene har doblet seg, 30-45 minutter.

Pensle med egg og strø på valmuefrø. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist. Fint å fryse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *