Kjøtt,  Middag

Gros Koteletter

Saftig og møre koteletter med en skikkelig god saus. Passer like godt som søndagsmiddag og som hverdagsmiddag.

2 porsjoner

INGREDIENSER

  • 2 nakkekoteletter
  • 1 gulrot
  • 1/2 rødløk
  • Vann
Annonse

Krydre kotelettene med salt og pepper og brun de godt på begge sider i ei stekepanne, legg de over i ei ildfast form. Skrell og del gulrot og løk i store biter og legg det rundt kotelettene. Kok ut panna med vann og hell over, fyll på vann så det nesten dekker kotelettene. Stekes på 150 grader i 2 timer.

Saus

  • 1 løk
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 3-4 dl kraft fra kotelettene
  • 2 ss creme fraiche
  • Salt og pepper

Sil av krafta fra kotelettene, blir det litt lite så spe på med vann. Pakk inn kotelettene og hold de varme. Skrell og finhakk løken og fres den i smøret i en kjele til den begynner å få litt farge. Rør inn hvetemelet og spe med krafta til en tykk saus. La sausen småkoke til den tykner. Rør inn creme fraiche og smak til med salt og pepper.

Serveres med kokte poteter og grønnsaker

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *