Jul,  Kjøtt,  Middag

Medisterkaker

Medisterkaker er et must til jul for mange men det er godt ellers i året også. Lag opp en stor porsjon og frys ned så har du lettvinte middager utover vinteren.

Medisterdeig er kvernet kjøtt av svin og må spes før bruk. Medisterfarse er ferdig spedd og klar til bruk.

INGREDIENSER

  • 1 kg medisterdeig
  • 1 ss salt
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts pepper
  • 1/4 ts nellik
  • 1/2 ts ingefær
  • 2 dl melk

Det er viktig at medisterdeig og melk er kjøleskapskalde.

Rør medisterdeig seig med saltet. Rør inn potetmel og krydder, spe med melk til en smidig farse.

Lag medisterkaker med ei spiseskje eller bruk ei isskje. Brun dem godt på begge sider i ei stekepanne.

Etterstekes i ovn på 190 grader i 10-15 minutter eller trekkes i en kjele med vann.

Jeg foretrekker å trekke dem i en kjele. Koker ut panna mellom hver steking med vann og heller i kjelen. Fyller vann så det dekker medisterkakene og tilsetter 2 buljongterninger. Koker opp, skrur av plata og lar kjelen stå på plata til dem er ferdige, 10-15 minutter. Avkjøler helt og fryser medisterkakene ned i krafta i passe porsjoner. Krafta brukes som base til sausen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *