![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/09/20190902_152303-1140x855.jpg)
Kyllingform
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/09/20190902_152303-840x630.jpg)
Jeg digger mat i form. Putt kjøtt, saus og grønnsaker i forma og sett inn i ovn, da er alt ferdig samtidig. Det eneste man trenger da er å koke ris og maten er klar.
2 porsjoner
INGREDIENSER
- 2 kyllingfileter
- 1/2 pk bacon
- 1/2 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1/4 blomkål
- 1 håndfull frosne erter
- 5-6 cherrytomater
- Salt/pepper
- 1/2 dl vann
Stek kyllingfiletene raskt på begge sider, krydre med salt og pepper. Legg dem i ei ildfast form. Skrell og finhakk løk og hvitløk, del bacon i biter. Stek dette til løken er myk og baconet har fått litt farge. Ha dette i forma med kyllingen, kok ut panna med vannet og hell dette oppi. Del blomkål i buketter og ha dette i forma sammen med ertene.
SAUS
- 1 dl melk
- 1 dl fløte
- 1 ss creme fraiche
- 1,5 ss maisenna
- 1 ts tørket timian
- Salt og pepper
Pisk dette godt sammen og hell i forma. Del cherrytomater i to og legg på toppen. Stekes på 200 grader i 30-40 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Serveres med ris.
For en ekstra tykk og god saus kan melk byttes ut med fløte.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/09/20190902_152837-840x630.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/Photo_1619886140239-75x75.jpg)
Gulrotkake
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/Photo_1586420703749-75x75.jpg)
Sukkerbrød
Du vil kanskje også like
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/09/20190922_135848-500x380.jpg)
Omelett med kantareller
22. september 2019![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/02/Photo_1610542676224-500x380.jpg)
Blinis med røkelaks
1. februar 2021![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2022/04/20220227_152352-500x380.jpg)