
Kyllingform

Jeg digger mat i form. Putt kjøtt, saus og grønnsaker i forma og sett inn i ovn, da er alt ferdig samtidig. Det eneste man trenger da er å koke ris og maten er klar.
2 porsjoner
INGREDIENSER
- 2 kyllingfileter
- 1/2 pk bacon
- 1/2 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1/4 blomkål
- 1 håndfull frosne erter
- 5-6 cherrytomater
- Salt/pepper
- 1/2 dl vann
Stek kyllingfiletene raskt på begge sider, krydre med salt og pepper. Legg dem i ei ildfast form. Skrell og finhakk løk og hvitløk, del bacon i biter. Stek dette til løken er myk og baconet har fått litt farge. Ha dette i forma med kyllingen, kok ut panna med vannet og hell dette oppi. Del blomkål i buketter og ha dette i forma sammen med ertene.
SAUS
- 1 dl melk
- 1 dl fløte
- 1 ss creme fraiche
- 1,5 ss maisenna
- 1 ts tørket timian
- Salt og pepper
Pisk dette godt sammen og hell i forma. Del cherrytomater i to og legg på toppen. Stekes på 200 grader i 30-40 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Serveres med ris.
For en ekstra tykk og god saus kan melk byttes ut med fløte.


Gulrotkake

Sukkerbrød
Du vil kanskje også like

Havrekjeks
8. juli 2019
Peppersaus
9. juni 2020