Annet,  Frokost/lunsj

Blinis med røkelaks

Blini er små russiske pannekaker som symboliserer sol, gode avlinger og lykkelige ekteskap. De lages med gjær og bokhvete og blir da luftige og grove. Jeg brukte hvetemel og det funker like bra.

Tradisjonelt serveres de med russisk kaviar men de smaker også nydelig med røkelaks. Prøv deg gjerne frem med ulikt pålegg.

De lages egentlig veldig små men jeg har lagd de på størrelse med lapper og da passer de fint til feks en forret.

Brukes iskje får man 9 stk, brukes spiseskje får man ca 35 stk

INGREDIENSER

  • 2 dl lunken melk
  • 1 ts tørrgjær eller 12 g fersk gjær
  • 200 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 2 egg – skilt
  • 50 g smeltet smør

Rør sammen melk, gjær, hvetemel, salt og eggeplommer. Dekk bollen med et klede og la stå 1 time.

Stivpisk eggehvitene og vend dette forsiktig inn sammen med det smeltede smøret.

Stekes i litt smør i ei stekepanne på medium til høy varme. De skal bli gyllene på begge sider.

TOPPING

  • 2 dl creme fraiche
  • Spirer
  • 150 g røkelaks
  • 1/2 rødløk
  • Dill

Server blinis med ei skje creme fraiche, litt spirer, ei skive røkelaks og litt finsnittet rødløk. Pynt med litt dill.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *