Kjøtt,  Middag

Gryte med svinefilet

Jeg er veldig glad i gryter. Masse gode smaker som kokes sammen. Det er også en god mulighet til å få ryddet litt i grønnsaksskuffen.

Jeg har brukt strimlet svinefilet men her kan man bruke det meste, f.eks svinestek eller koteletter. Skjær kjøttet i passelige strimler.

Av grønnsaker brukes det man har, både ferske og frosne kan brukes. Jeg rydda i grønnsaksskuffen og brukte gulrøtter, sellerirot, blomkål, brokkoli og vårløk.

4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 500 g strimlet svinefilet
  • 1 liter kraft eller buljong
  • 3 dl fløte
  • 1 ss dijonsennep
  • 400 g grønnsaker
  • Maisenna til jevning
  • Salt og pepper

Brun kjøttet godt og ha det over i en kjele eller gryte. Ha i kraft, fløte og sennep og la det småkoke under lokk til kjøttet er mørt.

Brukes ferske grønnsaker, del de i mindre biter. Ha grønnsakene i gryta og la det småkoke under lokk til de er møre. Jevn gryta med litt maisenna rørt ut i vann. Jeg bruker brun maisennajevner og den gir også litt farge. Brukes maisenna eller hvetemel kan fargen justeres med sukkerkulør. Smak til med salt og pepper.

Poteter (kokte, stekte eller moste) eller ris og tyttebær passer til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *