![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/02/Photo_1586514360965-1140x855.jpg)
Rugstykker
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/04/Photo_1586514361923-840x630.jpg)
Et saftig og godt brytebrød med god smak av rug. Jeg bruker ofte å lage sånne typer brød, flatt og enkelt å smøre. Del i to som vanlige rundstykker og topp med ditt favorittpålegg, eller spis det som en real sandwich.
12 stk
INGREDIENSER
- 5 dl lunkent vann
- 1 ts salt
- 1 pose tørrgjær
- 2 ss sirup, gjerne mørk
- 2 ts chiafrø
- 250 g rugmel, gjerne halvparten fin/grov
- 400 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Deigen skal være litt klissete, resultatet blir bedre hvis det ikke er for mye mel i deigen. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Smør eller kle ei lita langpanne, ca 25×35, med bakepapir og ha deigen oppi. Trykk den utover så den dekker hele bunnen. Bruk en pizzaskjærer og del i 12 ruter. Legg et klede over og la den etterheve ca 30 minutter.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist. Fint å fryse.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/04/Photo_1586514319818-840x630.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/02/Photo_1589812372424-75x75.jpg)
Gryte med svinefilet
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/02/Photo_1586514317361-75x75.jpg)
Hveteboller
Du vil kanskje også like
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/02/Photo_1586514317361-500x380.jpg)
Hveteboller
16. februar 2020![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/11/20191124_122144-500x380.jpg)
Ribbesylte
26. november 2019![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/08/Photo_1607856953718-500x380.jpg)