Sammenlagte kaker
Skikkelig gode småkaker med et deilig fyll av bringebærsyltetøy.
Ca 45 stk
INGREDIENSER
- 2 eggeplommer
- 125 g sukker
- 250 g romtemperert smør
- 375 g hvetemel
- Tykt bringebærsyltetøy som fyll
- Melisglasur som pynt
- Eventuelt kakestrøssel
Smuldre smøret i melet. Visp sammen egg og sukker og bland dette med melet. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet i minimum 1 time.
Deigen blir ganske stiv av å stå i kjøleskapet så det er litt jobb med å kna den såpass myk at den kan kjevles. Når den er knadd myk er den veldig lett å kjevle.
Kjevles til en tynn leiv, 2-3 mm tykk, stikk ut rundinger med et glass. Legg halvparten av rundingene på et stekebrett med bakepapir, fordel 1/2-1 ts bringebærsyltetøy på hver og legg den andre rundingen oppå. Klem godt rundt kanten så syltetøyet ikke tyter ut under steking.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter. Avkjøl litt på stekebrettet før de flyttes forsiktig over på ei rist. Avkjøles helt. Stryk på litt melisglasur. Jeg valgte å ha på litt kakestrøssel men det kan sløyfes. Oppbevares i tett kakeboks av metall, kan også fryses.
Bringebærsyltetøy kan byttes ut med annet syltetøy.