
Sammenlagte kaker

Skikkelig gode småkaker med et deilig fyll av bringebærsyltetøy.
Ca 45 stk
INGREDIENSER
- 2 eggeplommer
- 125 g sukker
- 250 g romtemperert smør
- 375 g hvetemel
- Tykt bringebærsyltetøy som fyll
- Melisglasur som pynt
- Eventuelt kakestrøssel
Smuldre smøret i melet. Visp sammen egg og sukker og bland dette med melet. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet i minimum 1 time.
Deigen blir ganske stiv av å stå i kjøleskapet så det er litt jobb med å kna den såpass myk at den kan kjevles. Når den er knadd myk er den veldig lett å kjevle.
Kjevles til en tynn leiv, 2-3 mm tykk, stikk ut rundinger med et glass. Legg halvparten av rundingene på et stekebrett med bakepapir, fordel 1/2-1 ts bringebærsyltetøy på hver og legg den andre rundingen oppå. Klem godt rundt kanten så syltetøyet ikke tyter ut under steking.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter. Avkjøl litt på stekebrettet før de flyttes forsiktig over på ei rist. Avkjøles helt. Stryk på litt melisglasur. Jeg valgte å ha på litt kakestrøssel men det kan sløyfes. Oppbevares i tett kakeboks av metall, kan også fryses.
Bringebærsyltetøy kan byttes ut med annet syltetøy.

Sorenskriverfruens kaffekaker

Bananmuffins med rosiner
Du vil kanskje også like

Yoghurtmarinerte kyllingspyd
10. juli 2019
Smørbrødkake
18. juli 2019