Baking,  Kaker

Sukkerbrød

Et høyt og luftig sukkerbrød klar til å fylles med noe godt. Sukkerbrød er kjempefint å fryse, avkjøl det helt og pakk det forsiktig inn i et kjøkkenhåndkle med en plastpose utenpå der. Del sukkerbrødet i 2 eller 3 lag mens det er halvfrossent, da er det enklere.

INGREDIENSER

  • 5 egg
  • 200 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 100 g potetmel
  • 1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Sikt det tørre sammen og vend dette forsiktig inn med en slikkepott. Ha bakepapir i bunnen på ei 24 cm rundform og hell røra oppi.

Sett rista helt nederst i ovn, ikke på nederste rille men helt i bunn. Stek sukkerbrødet der på 175 grader i 30-35 minutter. Avkjøl noen minutter, skjær forsiktig langs kanten med en kniv og ta av ringen, avkjøl på rist.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *