Pizzasnurrer
Pizzasnurrer er like godt i både matpakka som til lørdagskosen.
28 stk
INGREDIENSER
- 5 dl lunkent vann
- 3 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 1 pose tørrgjær
- 800 g hvetemel
Bland sammen og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter
FYLL
- 400 g kjøttdeig
- 1 fedd hvitløk
- 1 løk
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ts oregano
- Salt og pepper
- 200 g revet ost
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Stek dette sammen med kjøttdeig. Krydre med salt og pepper og ha i oregano. Tilsett tomat og la det surre ca 5 minutter, det meste av væska bør være kokt inn.
Ha deigen på melet underlag, kna den lett sammen og del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på ca 40×30 cm. Fordel kjøttdeigfyllet og osten over. Rull sammen fra langsiden og del hver i 14 skiver. Legg de på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle om ønskelig med egg. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse.