Baking,  Brød og Rundstykker,  Frokost/lunsj

Snurrer med ost og skinke

Snurrer med ost og skinke er et godt alternativ i matpakka. De er like gode kalde så de kan tas rett fra frysa og legges i matboksen, de er da tint til lunsj. Passer også supert som turmat eller til kveldskosen.

Brukes røkt skinke istedenfor kokt blir det litt mere smak.

30 stk

INGREDIENSER

  • 3 dl vann
  • 3 dl melk
  • 50 g mykt smør i terninger
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 900 g hvetemel

Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

FYLL

  • 100 g finhakket purre
  • 250 g kokt skinke eller 1 boks bogskinke
  • 250 g revet ost
  • + egg til pensling

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del deigen i to.

Kjevle hver del ut til et rektangel på ca 60×30, fordel fyllet over og rull sammen fra langsiden. Del hver i 15 snurrer.

Legg de på et stekebrett med bakepapir, trykk de litt flatere. Legg over et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *