Baking,  Søt gjærbakst

Nutellatwist

Det finnes ikke mye som slår duften av nystekt gjærbakst. Her får du myke og gode snurrer fylt med nutella. Passer perfekt til en kopp kaffe eller bare når man har lyst på noe godt.

20 stk

INGREDIENSER

  • 4 dl lunken melk
  • 1 egg
  • 50 g sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 pose tørrgjær
  • 50 g romtemperert smør i terninger
  • 650 g hvetemel

Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time

  • Fyll: ca 1/2 glass nutella
  • Egg til pensling + perlesukker og hakkede mandler eller mandelskiver

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Kjevle deigen ut til et rektangel, ca 60×30. Smør nutella på 2/3 av deigen.

Brett den delen uten nutella inn mot midten og den andre over der. Du har da tre lag. Skjær i 20 remser, tvinn remsene og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker og hakkede mandler/mandelskiver. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter.

Avkjøl på rist. Fine å fryse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *