Baking,  Brød og Rundstykker

Fine rundstykker

Fine rundstykker er kjempegodt. Kanskje ikke som hverdagskost men i helgene er det lov å kose seg litt.

Jeg satte alle på et stekebrett for at de skulle vokse sammen, men ønskes ikke det så bruk 2 stekebrett.

20 stk

INGREDIENSER

  • 3 dl melk
  • 3 dl vann
  • 100 g romtemperert smør i terninger
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 1 pose tørrgjær
  • 950 g hvetemel
  • + egg til pensling og valmuefrø

Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten, elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 20 like deler. Jeg veier hvert emne til ca 100 g. Form til rundstykker og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og strø på valmuefrø.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 17 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *