Baking,  Brød og Rundstykker

Rundstykker med quinoa – eltefrie

Å sette en deig på kvelden og la den heve natta over gir saftig og god bakst. Disse er itillegg tilsatt quinoa og da blir de ikke bare ekstra sunne men også ekstra gode.

Ca 12 stk

INGREDIENSER

  • 250 g kokt fullkornsquinoa
  • 450 g hvetemel
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sirup eller honning
  • 5 dl vann

Bland sammen og dekk bollen med plast. La stå på benken natta over.

Fjern plasten og tilsett 200 g hvetemel, rør det godt sammen. Dekk med plast og etterhev 2 timer.

Legg et bakepapir på et stekebrett og strø litt mel oppå. Hvelv deigen oppå og strø litt mel over

Bruk ei deigskrape og kutt rundstykker

Flytt de litt så det blir litt plass mellom dem

Stekes midt i ovn på 225 grader i 15-18 minutter. Avkjøl på rist

Kan fryses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *