Klotmjølk
4. mars 2020
Også kjent som klubbvelling, klæppsuppe, bollemelk….kjært barn har mange navn. Dette var en vanlig hverdagsmiddag i mine yngre dager. Det er raskt å lage og man blir skikkelig mett.
2-3 porsjoner
INGREDIENSER
- 2 dl melk
- 1 egg
- 1 ss sukker
- Litt salt
- 4 dl hvetemel
- + 8 dl melk til å trekke klota i
Rør dette sammen til en klumpfri og tykk røre. Røra blir litt løs men ikke tilsett mere mel, de blir kompakte med for mye mel.
Kok opp melk, skru ned varmen så det såvidt syder. Lag klot med ei spiseskje. Dypp skjea først i den varme melka og ta deretter godt med røre på skjea og slipp de forsiktig ned i melka. Gjenta med all røra.
Rør veldig forsiktig så klota ikke går i stykker. De trenger ca 15 minutters trekketid. Sjekk en ved å dele den, de skal ikke være deigete inni.
Sukker og kanel oppå ved servering
Nyere
Én kommentar
Sheik Muse
Jaudå. Kan huske min gamle mor som stadig satte igang klotmjølksproduksjon. Lurer på om hun hadde fått oppskriften fra en gammel dasstømmer. Bruker av og til å ta med klotmjølk til mine gode kollegaer i Glamox.