Baking,  Søt gjærbakst

Vaniljesausboller

Vaniljesaus gjør bollene ekstra myke og gode. Det blir en rik og god vaniljesmak

Ca 17 stk

INGREDIENSER

  • 5 dl vaniljesaus
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g romtemperert smør i terninger
  • 1 pose tørrgjær
  • 750 g hvetemel
  • + egg til pensling

Lunk vaniljesausen til fingervarm. Hell den i bakebollen og tilsett resten. Eltes med kjøkkenmaskin minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse. Dette er en deig med mye fett i så den hever sakte, min bruker 1,5 time på første heving.

Hvelv deigen ut på melet underlag og del i like store emner, jeg veier hvert emne til ca 100 g og får da 17 stk. Trill til boller og legg de på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter.

Pensle med sammenvispet egg.

Stekes midt i ovn på 225 grader i ca 15 minutter.

Avkjøl på rist. Fine å fryse

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *