Vaniljesaus gjør bollene ekstra myke og gode. Det blir en rik og god vaniljesmak
Ca 17 stk
INGREDIENSER
5 dl vaniljesaus
1 egg
1/2 ts salt
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
100 g romtemperert smør i terninger
1 pose tørrgjær
750 g hvetemel
+ egg til pensling
Lunk vaniljesausen til fingervarm. Hell den i bakebollen og tilsett resten. Eltes med kjøkkenmaskin minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse. Dette er en deig med mye fett i så den hever sakte, min bruker 1,5 time på første heving.
Hvelv deigen ut på melet underlag og del i like store emner, jeg veier hvert emne til ca 100 g og får da 17 stk. Trill til boller og legg de på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok
2 kommentarer
Anne Mari Hjelmeland
Hei kan jeg bruke ferdig pose med boller og tilsette vaniljesaus i deigen ?
Gro
Vil tro det går fint.