Baking,  Søt gjærbakst

Oreoboller

Boller med oreokjeks, fylt med ostekrem. Kan det bli bedre

Ca 18 stk

INGREDIENSER

  • 1 beger creme fraiche (3 dl)
  • 3 dl lunkent vann
  • 50 g romtemperert smør i terninger
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 150 g sukker
  • 850 g hvetemel
  • 1 pk oreokjeks

Legg tilside 4 oreokjeks, hakk resten.

Ha alt unntatt oreokjeks i en bolle og elt med kjøkkenmaskin minimum 10 minutter. Tilsett kjeksen og elt det raskt sammen. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse.

Hell deigen på melet underlag og del i like store emner. Jeg veier hvert emne til ca 100 g og får da 18 stk.

Trill til boller og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter.

Stekes midt i ovn på 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøles helt på rist.

FYLL

  • 300 g philadelphia, naturell
  • 3 dl fløte
  • 1,5 dl melis

Ha alt i en bolle og pisk det til en tykk krem.

TOPPING

  • 200 g sjokolade
  • 2 ss nøytral olje
  • 4 oreokjeks

Smelt sjokoladen og rør inn olje. Oljen gjør at sjokoladen ikke blir så tykk og den kan byttes ut med delfiafett eller droppes.

Hakk kjeksen.

MONTERING

Del bollene i to. Ha litt ostekrem på den nederste delen. Dypp toppen av bollen i sjokolade og legg den oppå den andre bollen. Strø på litt hakket oreokjeks.

Bollene kan fryses uten fyll.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *