Hvetestang med syltetøy og makronfyll
Hvetestang kombinerer myk, god gjærbakst og et digg fyll. Bringebæryltetøy passer veldig godt i, blir både friskt og søtt og makronfyllet blir prikken over I’en
3 stk
INGREDIENSER
- 3 dl melk
- 1 egg
- 1 ss tørrgjær
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 75 g sukker
- 550 g hvetemel
Lunk melk til fingervarm og ha den i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
FYLL
- Ca 2 dl bringebærsyltetøy
- 1 pose makronfyll
- Egg til pensling + perlesukker og hakkede mandler
Ha deigen på melet underlag og del i 3 like emner. Kjevle hvert emne ut til et rektangel på ca 30×20. Legg leiven over på et stekebrett med bakepapir, det er enklere å flytte den før den fylles.
Legg ei stripe med syltetøy på hver langside, litt inn på leiven
Brett ytterkanten inn mot midten på begge sider
Gjenta med alle 3 emnene.
La makronfyll etter anvisning på posen og fordel makronfyllet i midten av hver stang
Dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter.
Pensle med egg og strø på perlesukker og hakkede mandler.
Stekes midt i ovn på 225 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl på rist. Kan fryses