![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/02/Photo_1613825468886-1140x855.jpg)
Hvetestang med syltetøy og makronfyll
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/02/Photo_1613825443707-473x630.jpg)
Hvetestang kombinerer myk, god gjærbakst og et digg fyll. Bringebæryltetøy passer veldig godt i, blir både friskt og søtt og makronfyllet blir prikken over I’en
3 stk
INGREDIENSER
- 3 dl melk
- 1 egg
- 1 ss tørrgjær
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 75 g sukker
- 550 g hvetemel
Lunk melk til fingervarm og ha den i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
FYLL
- Ca 2 dl bringebærsyltetøy
- 1 pose makronfyll
- Egg til pensling + perlesukker og hakkede mandler
Ha deigen på melet underlag og del i 3 like emner. Kjevle hvert emne ut til et rektangel på ca 30×20. Legg leiven over på et stekebrett med bakepapir, det er enklere å flytte den før den fylles.
Legg ei stripe med syltetøy på hver langside, litt inn på leiven
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/02/Photo_1613825472065-840x630.jpg)
Brett ytterkanten inn mot midten på begge sider
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/02/Photo_1613825471051-840x630.jpg)
Gjenta med alle 3 emnene.
La makronfyll etter anvisning på posen og fordel makronfyllet i midten av hver stang
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/02/Photo_1613825444820-473x630.jpg)
Dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter.
Pensle med egg og strø på perlesukker og hakkede mandler.
Stekes midt i ovn på 225 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl på rist. Kan fryses
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/02/Photo_1613825470030-840x630.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/02/Photo_1613030343896-75x75.jpg)
Oreoboller
Du vil kanskje også like
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2022/03/20220226_131655-500x380.jpg)
Sjokoladevafler
18. mars 2022![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/04/Photo_1586412186658-500x380.jpg)
Eltefrie rundstykker – halvgrove
8. april 2020![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/04/Photo_1619075707097-500x380.jpg)