Baking,  Søt gjærbakst

Hvetestang med syltetøy og makronfyll

Hvetestang kombinerer myk, god gjærbakst og et digg fyll. Bringebæryltetøy passer veldig godt i, blir både friskt og søtt og makronfyllet blir prikken over I’en

3 stk

INGREDIENSER

  • 3 dl melk
  • 1 egg
  • 1 ss tørrgjær
  • 50 g romtemperert smør i terninger
  • 75 g sukker
  • 550 g hvetemel

Lunk melk til fingervarm og ha den i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.

FYLL

  • Ca 2 dl bringebærsyltetøy
  • 1 pose makronfyll
  • Egg til pensling + perlesukker og hakkede mandler

Ha deigen på melet underlag og del i 3 like emner. Kjevle hvert emne ut til et rektangel på ca 30×20. Legg leiven over på et stekebrett med bakepapir, det er enklere å flytte den før den fylles.

Legg ei stripe med syltetøy på hver langside, litt inn på leiven

Brett ytterkanten inn mot midten på begge sider

Gjenta med alle 3 emnene.

La makronfyll etter anvisning på posen og fordel makronfyllet i midten av hver stang

Dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter.

Pensle med egg og strø på perlesukker og hakkede mandler.

Stekes midt i ovn på 225 grader i 15-20 minutter.

Avkjøl på rist. Kan fryses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *