Fisk,  Middag

Ovnsbakt hyse med linser og couscous

Hyse, eller kolje, er en fisk i torskefamilien. Kjøttet er magert og har god bindingsevne og blir derfor ofte brukt i fiskemat men den er også veldig god å både koke, steke og bake.

Får du ikke tak i hyse kan torsk brukes

3 porsjoner

INGREDIENSER

  • 400 g hysefilet
  • Olje
  • Salt og pepper

Skyll og tørk fisken. Legg den i ei ildfast form, ringle over litt olje og krydre med salt og pepper.

Stekes midt i ovn på 200 grader i ca 10 minutter

  • 1 boks hermetiske linser
  • 2 dl couscous
  • 1 liten løk
  • 1 håndfull hakket persille
  • 1 ss olje
  • Salt

Skyll linsene under kaldt vann

Couscous tilberedes etter anvisning på pakken

Skrell og finhakk løk. Stek den myk i litt smør.

Bland alt sammen og smak til med salt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *