Ovnsbakt hyse med linser og couscous
22. februar 2021
Hyse, eller kolje, er en fisk i torskefamilien. Kjøttet er magert og har god bindingsevne og blir derfor ofte brukt i fiskemat men den er også veldig god å både koke, steke og bake.
Får du ikke tak i hyse kan torsk brukes
3 porsjoner
INGREDIENSER
- 400 g hysefilet
- Olje
- Salt og pepper
Skyll og tørk fisken. Legg den i ei ildfast form, ringle over litt olje og krydre med salt og pepper.
Stekes midt i ovn på 200 grader i ca 10 minutter
- 1 boks hermetiske linser
- 2 dl couscous
- 1 liten løk
- 1 håndfull hakket persille
- 1 ss olje
- Salt
Skyll linsene under kaldt vann
Couscous tilberedes etter anvisning på pakken
Skrell og finhakk løk. Stek den myk i litt smør.
Bland alt sammen og smak til med salt.